Az ásatási lecsó

Ebben a mai lecsótlan világban, míg az idősebbek a munkával, a jóízű beszélgetésekkel és a jövő tervezgetésével voltak elfoglalva, titokban egy teljes nemzedék nőtt fel gyroson. Számukra a lecsó olyan, mint az iWiW, vagy a csatos bambi: valami, amiről az öregek szoktak beszélni. De a hagyományok fontosak, tudjuk, ezért most bemutatjuk, hogyan is készül a jóféle lecsó, annak is a legkomolyabb változata: az ásatási lecsó.

cover

Az ásatási lecsó elkészítése az alábbiak szerint történik:

1. Először is válasszuk ki a megfelelő helyszínt, Csókakő várát.

1. Először is válasszuk ki a megfelelő helyszínt, Csókakő várát.

2. Fontos, hogy szélvédett, árnyékos helyen főzzünk.

2. Fontos, hogy szélvédett, árnyékos helyen főzzünk.

3. Kezdjük az alapoknál: hagyma és szalonna.

3. Kezdjük az alapoknál: hagyma és szalonna.

4. Készítsük elő a paprikát.

4. Készítsük elő a paprikát.

5. Koncentráljunk.

5. Koncentráljunk.

5. Képzeljük el a lecsót.

6. Képzeljük el a lecsót.

7. Tervezzük meg az ízét.

7. Tervezzük meg az ízét.

8. Vágjunk össze még több paprikát.

8. Vágjunk össze még több paprikát.

9. Mehet a lábosba.

9. Mehet a lábosba.

11. Most nézzünk kicsit föl.

10. Most nézzünk kicsit föl.

13. Nézzünk kicsit le.

11. Nézzünk kicsit le.

14. Keverjük össze.

12. Keverjük össze.

16. Vágjuk össze a lecsó szívét.

13. Vágjuk össze a lecsó szívét.

17. Eresszük össze a szívet és a lelket.

14. Eresszük össze a szívet és a lelket.

18. Még egy kis paprika.

15. Még egy kis paprika, még egy kis paradicsom.

20. Ha sűrű lecsót képzeltünk el, akkor keveréskor feltétlenül tartsunk ellen.

16. Ha sűrű lecsót képzeltünk el, akkor keveréskor feltétlenül tartsunk ellen.

21. A virsli jó lesz köretnek.

17. A virsli jó lesz köretnek.

22. Az eredmény magáért beszél.

18. Az eredmény magáért beszél.

Jó étvágyat!

19. Jó étvágyat!

Lejegyezte, kóstolta és fényképezte:

Pallag Zoltán

Szent István Király Múzeum

Leave a comment