Ebben a mai lecsótlan világban, míg az idősebbek a munkával, a jóízű beszélgetésekkel és a jövő tervezgetésével voltak elfoglalva, titokban egy teljes nemzedék nőtt fel gyroson. Számukra a lecsó olyan, mint az iWiW, vagy a csatos bambi: valami, amiről az öregek szoktak beszélni. De a hagyományok fontosak, tudjuk, ezért most bemutatjuk, hogyan is készül a jóféle lecsó, annak is a legkomolyabb változata: az ásatási lecsó.

Az ásatási lecsó elkészítése az alábbiak szerint történik:

1. Először is válasszuk ki a megfelelő helyszínt, Csókakő várát.

2. Fontos, hogy szélvédett, árnyékos helyen főzzünk.

3. Kezdjük az alapoknál: hagyma és szalonna.

4. Készítsük elő a paprikát.

5. Koncentráljunk.

6. Képzeljük el a lecsót.

7. Tervezzük meg az ízét.

8. Vágjunk össze még több paprikát.

9. Mehet a lábosba.

10. Most nézzünk kicsit föl.

11. Nézzünk kicsit le.

12. Keverjük össze.

13. Vágjuk össze a lecsó szívét.

14. Eresszük össze a szívet és a lelket.

15. Még egy kis paprika, még egy kis paradicsom.

16. Ha sűrű lecsót képzeltünk el, akkor keveréskor feltétlenül tartsunk ellen.

17. A virsli jó lesz köretnek.

18. Az eredmény magáért beszél.

19. Jó étvágyat!
Lejegyezte, kóstolta és fényképezte:
Pallag Zoltán
Szent István Király Múzeum
Like this:
Like Loading...
Related